Organisch Tandpoeder Ginseng Kruidnagel

Dit organische tandpoeder is een natuurlijke tandpastavervanger. De speciale combinatie van waardevolle wortel- en plantenextracten reinigt de tanden zacht maar grondig. De pure wortel- en plantenkracht van ginseng, kruidnagel, ashwagandha, zeepkruid en anijs reinigt de tanden grondig, kalmeert en versterkt het tandvlees. Het zorgt voor een gezonde mondflora en een frisse adem. Het is ook geschikt voor kinderen.

  • Natuurlijk, Biologisch, Veganistisch
  • Plasticvrije glazen verpakkingen

Toepassing

Breng het poeder voorzichtig aan op een natte tandenborstel of rechtstreeks in de mond en maak de tanden ongeveer 2-3 minuten schoon. Spoel daarna uw mond grondig met water. Het tandpoeder kan ook gebruikt worden in combinatie met een natuurlijke olie zoals kokosolie.

Vervaardiging

Door zacht te malen blijven alle waardevolle plantenessenties in hun natuurlijke vorm.

Vrij van

Oppervlakte actieve stoffen, sulfaat, fluoride, kleurstoffen, geurstoffen, conserveermiddelen*, bleekmiddelen, microplastics, dierproeven*

*in overeenstemming met de EU-cosmeticaverordening

Ingrediënten

Xylitol* ( Xylit ), Saponaria Officinalis Wortelpoeder ** ( Zeepkruid ), Chamomilla Recutita Bloempoeder * ( Kamille ), Pimpinella Anisum Zaadpoeder* ( Anijs ), Panax Ginseng Wortelpoeder * ( Ginseng ), Betula Pendula Bladpoeder* ( Berk ), Withania Somnifera Wortelpoeder** ( Ashwagandha ), Aloë Barbadensis Bladsap* ( Aloë Vera ), Zingiber Officinale Wortelpoeder* ( Gember ), Eugenia Caryophyllus Bloemknoppoeder* ( Kruidnagel ), Solum Fullonum** ( Fuller’s Earth ), Cyamopsis Tetragonoloba Gom** ( Guargom)), Xanthaangom**, Croton Lechleri-harsextract** ( Drakenbloed )

*van gecertificeerde biologische landbouw, **natuurlijk

Waardevolle actieve ingrediënten

De bijzondere combinatie van waardevolle wortel- en plantenextracten reinigt zacht en grondig de tanden, kalmeert het tandvlees en zorgt voor een gezonde mondflora. De pure actieve ingrediënten van gecertificeerde biologische teelt maken dit tandpoeder tot een natuurlijke tandpastavervanger voor volwassenen en kinderen – een tandpoeder dat je zonder aarzelen zou kunnen eten.

Xylitol

Xylitol zorgt voor een alkalisch milieu in de mondholte, schadelijke bacteriën kunnen zich er niet mee voeden en gaat een slechte adem tegen. Xylitol bevordert de speekselvloed, omdat speeksel veel calciumfosfaat bevat, wat essentieel is voor de vorming en verharding van tandglazuur. De combinatie met xylitol bevordert de opslag van mineralen in het tandglazuur. Xylitol doodt geen bacteriën – het voorkomt alleen hun schadelijke effecten.

Zeepkruid

Zeepkruid wordt al eeuwenlang als natuurlijke geneeskrachtige plant gebruikt. Door het saponin gehalte heeft het van nature een milde reinigende werking. Het gedijt in grote delen van Europa en Azië. De doeltreffendheid ervan tegen keelpijn en heesheid wordt erkend door de medische wereld.

Kamille

Kamille heeft een zeer breed scala aan toepassingen en is gebaseerd op zijn vele genezende krachten. De plant heeft een ontstekingsremmende, kalmerende, verzachtende werking en vermindert ziektekiemen.

Anijs

Anijs is afkomstig uit het oostelijke Middellandse Zeegebied en wordt daar al sinds de oudheid als medicinale plant gebruikt. Het remt ontstekingen in de mond en keel en verlicht keelpijn.

Ginseng

De ginsengwortel is een van de bekendste en meest populaire geneeskrachtige planten in Azië en wordt daar al meer dan 2000 jaar als traditioneel middel gebruikt. Het bevat veel ginsenosiden, dit zijn saponine verbindingen die uitsluitend in ginseng voorkomen. De plant wordt gewaardeerd om zijn antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen.

Berkenbladeren

In de noordelijke regio’s van Europa heeft de berk al eeuwen een vaste plaats. De extracten van berkenblad hebben een antibacteriële en ontstekingsremmende werking.

Ashwagandha

Ashwagandha, slaapbes, winterkers, Indiase ginseng, koningin van de Ayurveda – de ayurvedische geneeskrachtige plant heeft niet alleen veel namen, maar ook veel waardevolle effecten. Het komt oorspronkelijk uit de Indiase streken en wordt daar al meer dan 3000 jaar gebruikt in de natuurlijke geneeskunde van Ayurveda. In de oude Indiase geschriften wordt Ashwagandha zelfs een wondermiddel genoemd.

Aloë vera

Aloë Vera is een oude natuurlijke remedie en een van de belangrijkste actieve ingrediënten is het polysacharide acemannan – een koolhydraat dat essentieel is voor het leven. Het versterkt het immuunsysteem omdat het de cellen die verantwoordelijk zijn voor de verdediging activeert en stimuleert. Het bladmerg van de aloë vera bevat bijna 200 actieve ingrediënten – waaronder tal van vitamines, enzymen, mineralen, aminozuren en het pijnstillende salicylzuur.

Kruidnagel

Kruidnagel heeft niet alleen een mechanisch reinigende werking, maar bevat ook antibacteriële en ontstekingsremmende middelen die zorgen voor stralend schone en verzorgde tanden en werken tegen parodontose.

Gember

De gemberwortel is een wonderwapen bij ontstekingen. Het natuurlijke middel bevat gezonde essentiële oliën, is rijk aan vitamine C en heeft een antibacteriële werking. Gingivitis kan op natuurlijke wijze worden behandeld met gember dankzij de ontstekingsremmende werking. Gembertoepassingen kunnen ook een preventief en verzachtend effect hebben op veel andere gebitsproblemen.

De aarde van Fuller

Voor milde mechanische reiniging kan fijngemalen volaarde van Duitse oorsprong worden gebruikt. De korrelgrootte ligt onder een RDA-waarde van 30 en met een gehalte van minder dan 3% in het product worden de tanden bijzonder zacht en zorgvuldig gereinigd – zelfs bij vrijstaande tandhalzen.

Guargom

Guargom wordt gewonnen uit de zaden van de guarboon. Het wordt in biologische producten gebruikt als verdikkingsmiddel en gelvormer. Guargom bestaat voor 86% uit voedingsvezels en kan daardoor een gunstig effect hebben op de spijsvertering.

Xanthaangom

Xanthaangom is een natuurlijk voorkomend polysacharide en wordt in biologische producten gebruikt als verdikkings- en geleermiddel. Zodra je het tandpoeder in je mond stopt, geven guargom en xanthaangom je een lichte gelachtige consistentie.

Tandpasta poeder Ginseng BIO E...

 12,95

3 op voorraad

of