Essentiële Olie SINAASAPPEL (Citrus Sinensis)

 • Origine: Brazilië / Costa Rica / Italië / Mexico
 • Plantendeel: schil
 • Extractie: koude persing
 • Chemotype: limoneen, β-myrceen, linalool, decanal, sinensals

Beschrijving

Zoals de meeste citrusoliën heeft ook sinaasappelolie een positieve invloed op het gemoed en zorgt het voor een goede en gezonde nachtrust. Vooral kinderen houden van de geur. Verstuivingen met sinaasappelolie verfrissen en zuiveren de lucht en bovendien bevordert de aangename zoete geur de eetlust.

Gebruik

Oraal: 2 x per dag 1 à 2 druppels. Te nemen verdund in een lepel honing of in een kruideninfusie.Huid: Massage, bad: 2 à 5 druppels per 10 ml plantaardige olie.Verstuiven: 5 à 10 druppels in functie van uw smaak of van de grootte van de kamer.

Inhoud

10 ml
 • Bevat van nature d-limoneen, linalool, citral, citronellol, geraniol.
 • Vermijd blootstelling aan zonlicht of zonnebank gedurende ten minste 12 uur na gebruik op de huid!

Werking van sinaasappel olie

Immuunsysteem versterken

Limoneen is een stof die we terugvinden in de schil van de sinaasappelen. Het is een krachtig antioxidant en zal daarbij helpen strijden tegen oxidatieve stress. Er zijn onderzoeken bekend waarin men gunstige resultaten kon aantonen bij de behandeling van kanker. Het zou namelijk de groei van tumoren kunnen tegengaan.

Antibacteriële werking

Net als alle soorten oliën van citrusvruchten heeft ze de mogelijkheid om bacteriën te verwijderen. Ze kunnen daarbij gebruikt worden om de veiligheid van onze voeding te verbeteren.We zien vooral een bescherming tegen de E. coli bacterie, die zich gaat nestelen in besmette voedingsmiddelen zoals groenten en vlees. Ze kunnen ernstige problemen veroorzaken met onze gezondheid, met name nierproblemen.Een wetenschappelijk onderzoek  heeft kunnen aantonen dat we de salmonella bacterie kunnen bestrijden door de sinaasappel etherische olie te gaan gebruiken. Salmonella kan ernstige koorts en diarree veroorzaken. Hoewel in onze landen deze bacterie makkelijk kan worden bestreden door antibiotica te gebruiken, kunnen in armere landen zeer ernstige gevolgen verbonden zijn aan een besmetting met salmonella.

Sinaasappel essentiële olie als reinigingsmiddel

De olie heeft een natuurlijke frisse en zoete geur. Ze zal ervoor zorgen dat onze vloer of meubelen lekker zullen ruiken wanneer die gereinigd worden met dit mengsel. Het is een makkelijke manier om zonder het gebruik van chemische reinigingsmiddelen toch heel nauwkeurig te reinigen.We kunnen een paar druppels in combinatie met bergamot olie toevoegen aan water. We kunnen een dragerolie zoals kokosolie of olijfolie gebruiken. En kunnen het daarna overal bij ons thuis gebruiken bij alles wat we willen schoonmaken.

Bloedsomloop stimuleren

Kan helpen om de bloeddruk te verlagen. Dit komt door een verbetering van de bloedsomloop. Daardoor krijgen we ook een lager risico op de ontwikkeling van hartziekten. We kunnen dit ook gebruiken bij hoofdpijn of migraine. En zelfs bij vrouwen die last hebben van menstruatiepijn of symptomen van PMS.

Ontstekingsremmende werking

Net zoals bij bijna vele soorten essentiële olie heeft ook die van sinaasappel een ontstekingsremmende werking. We kunnen daarbij pijn bestrijden en infecties tegengaan. In combinatie met andere ontstekingsremmende oliën zoals eucalyptus, citroen, mandarijn en bergamot olie kunnen we deze effecten versterken.

Natuurlijke pijnstiller

Wanneer we last hebben van spierpijn of gewrichtspijn kunnen we sinaasappelolie gebruiken. Zijn ontstekingsremmende effecten zullen de zwelling tegengaan en daarbij ook de bloedtoevoer stimuleren naar de plaats van de ontsteking. Waardoor we op een natuurlijke manier de pijn kunnen verzachten.Daarnaast zal het ervoor zorgen dat we onze gemoedstoestand verbeteren waardoor we ook beter bestand worden tegen pijn. Om het te gebruiken bij pijn kunnen we kokosolie gebruiken in combinatie met één of twee druppeltjes sinaasappel olie. We brengen dit mengsel aan op de plaats van de pijn en laten dit enkele minuten inwerken.

Gemoedstoestand verbeteren

Door de essentiële olie van sinaasappel in onze woning te verspreiden of door de geur rechtstreeks in te ademen kunnen we ervoor zorgen dat we onze gemoedstoestand verbeteren. Het aroma zal ervoor zorgen dat we ontspannen worden. Dit heeft een effect op onze hersenen en zal daardoor per direct een emotionele respons teweegbrengen. Het is onder meer een uitstekende manier om het stresshormoon cortisol te verlagen. Onderzoek heeft kunnen aantonen dat de sinaasappel olie zowel stimulerend als kalmerend werkt. Dat kan dus  evenwel helpen wanneer we even vermoeid zijn of wanneer we na een drukke dag even willen ontspannen.

Huid verstevigen

Citrusvruchten bevatten enorm veel vitamine C, ze zijn daarom heel goed geschikt om de huid te beschermen en te helpen genezen. Maar ook de essentiële olie van sinaasappel kan dit als geen ander. Ze is zeer krachtig om de veroudering van de huid te bestrijden. Door middel van de krachtige antioxidanten worden vrije radicalen vernietigd. Vrije radicalen die de huid kunnen beschadigen en daardoor tekenen van veroudering gaan vertonen zoals rimpels. Daarnaast zal de productie van collageen worden gestimuleerd, waardoor de huid sneller kan herstellen en terug mooi glad wordt.

Acne bestrijden

Doordat de sinaasappel essentiële olie ook sterke antibacteriële en ontstekingsremmende effecten heeft, kunnen we deze ook gebruiken in de strijd tegen ontstekingen in het lichaam. Met name acne op onze huid.Wanneer we dit in de praktijk willen toepassen dan kunnen we één a twee druppels sinaasappel olie toevoegen aan een kleine hoeveelheid kokosolie. Dit mengsel brengen we dan aan op onze huid, op de plaats waar dit nodig is. We kunnen het mengsel enkele minuten laten inwerken en dit gedurende enkele dagen opnieuw doen. We zullen merken dat de hoeveelheid acne sterk gaat afnemen.

Spijsvertering stimuleren

Door zijn ontstekingsremmende werking en zijn stimulerende werking op de bloedsomloop kunnen we ervoor zorgen dat we de spijsvertering gaan optimaliseren. In geval van problemen zoals krampen kunnen we een a twee druppels toevoegen aan massageolie of kokosolie. En dit dan op onze buik aanbrengen. Even licht gaan masseren en laten inwerken. Dit zal ervoor zorgen dat de kans op krampen en een opgeblazen buik sterk gaat afnemen. De sinaasappel etherische olie stimuleert het lymfenstelsel, de lever, nieren en de blaas. En zal op die manier helpen om gifstoffen en andere overtollige stoffen uit onze spijsvertering te halen.

Natuurlijk mondwater maken

We kunnen de sinaasappel essentiële olie natuurlijk ook gaan gebruiken als natuurlijk mondwater. Ze heeft alle capaciteiten om de hoeveelheid bacteriën in de mond sterk te doen dalen. Daarnaast kunnen we er ook voor zorgen dat keelpijn bijvoorbeeld wordt stopgezet. Het kan een verkoudheid helpen bestrijden en een eventuele koortslip naar het verleden brengen.

Hou zeker rekening met deze voorzorgsmaatregelen

Essentiële olie is zeer geconcentreerde olie uit planten of kruiden! Voor de aanmaak van 1 liter olie zijn vaak duizenden kilo's van een plant nodig. Ze dienen daarom zeer voorzichtig en met kennis gebruikt worden. Foutief gebruik kan heel gevaarlijk zijn! 
 1. Veilig bewaren buiten bereik van kinderen
 2. Aanbevolen dosis zeker respecteren (zie bijsluiter)
 3. Inwendig gebruik staat steeds vermeld op de doos, indien niet, NIET INWENDIG gebruiken.
 4. Niet gebruiken bij kinderen onder de 3 jaar
 5. Niet gebruiken tijdens zwangerschap of borstvoeding
 6. Opletten bij epilepsie, astma en hartproblemen in combinatie met essentiële olie
 7. Bij een te hoge accidentale inname, drink eetbare plantaardige olie en bel het antigifcentrum
 8. Gebruik een drager bij inwendige inname (honing, water, plantaardige olie)
 9. Breng nooit onverdund rechtstreeks op de huid aan
 10. Aanwezige bestanddelen kunnen allergische reacties veroorzaken bij overgevoelige mensen
 11. Vermijd blootstelling aan (direct) licht (citrus is hier heel gevoelig voor)
 12. Vermijd contact met de ogen en slijmvliezen
 13. Niet geschikt om te gebruiken in de oren of ogen
 14. Sommige essentiële oliën (bvb tijm, kaneel) zijn zeer irriterend. Niet onverdund gebruiken en gebruik nooit meer dan de aanbevolen hoeveelheid
 15. Voortdurend gebruik van deze producten is afgeraden
 16. Stel deze producten niet bloot aan hoge temperaturen
 17. Droog en koel bewaren
 18. Antigifcentrum Belgie : +32 70 245 245
 19. Antigifcentrum Nederland : +31 30 274 88 88
Essentiële olie sinaasappel Sinaasappel Essentiële Olie Ph...

 4,80

5 op voorraad

of