OREGANO Essentiële Olie (Origanum Compactum)

Oregano olie heeft weerstand ondersteunende eigenschappen en een positieve invloed op de energie.

Beschrijving

 • Origine: Marokko
 • Plantendeel: bloeiende bovengrondse delen
 • Extractie: distillatie
 • Chemotype: carvacrol, thymol, p-cymeen, γ-terpineen

Gebruik

Oraal: 2 x per dag 1 à 2 druppels. Te nemen verdund in een lepel honing of in een kruideninfusie. Huid: Massage, bad: 1 à 2 druppels per 10 ml plantaardige olie. Verstuiven: 2 à 5 druppels in functie van uw smaak of van de grootte van de kamer.

Inhoud

10 ml
 • Bevat van nature linalool, d-limoneen, citronellol, eugenol, geraniol.
 • Bij uitwendig gebruik verdunnen en enkel zeer plaatselijk gebruiken.

Werking van oregano olie

De gezondheidsvoordelen van de oregano olie gaan enorm ver. We hebben vooral bescherming tegen virale infecties wanneer we oregano olie gebruiken. Maar we worden ook beschermd tegen ontstekingen en kunnen genieten van de antioxidante werking van de essentiële oregano olie.

Oregano is een plant die we vinden in gebergten. Ze groeit op hoge hoogtes en betekent letterlijk dan ook “geschapen op de bergen”. De oregano olie heeft een krachtige antibacteriële werking en werd gebruikt bij de oude Grieken om wonden te behandelen.

Het werd, en wordt eigenlijk nog steeds gebruikt om vlees te beschermen tegen verrotting. Omdat het de vorming van bacteriën zal tegengaan die op het vlees kan beginnen groeien.

Oregano olie wordt gemaakt van de bladeren die door een stoomproces worden bewerkt tot olie. Ze bevat heel wat chemische samenstellingen die elk hun eigen specifiek effect hebben op onze gezondheid.

Ook in de aromatherapie wordt oregano olie gebruikt. Dat gaat dan vooral om problemen met de huid te bestrijden. Het wordt het best gebruikt in combinatie met kokosolie om de werking van de oregano olie volledig te kunnen benutten.

Problemen met de ademhaling behandelen

Oregano olie kan gebruikt worden als een middel om slijm op te lossen en los te maken. Dit zal ervoor zorgen dat we de luchtwegen terug vrij kunnen maken en kan bijvoorbeeld helpen bij ontstekingen van de longen. Ook wanneer onze neus geblokkeerd is kunnen we dankzij dit mengsel ervoor zorgen dat de neus terug vrijkomt.

Ontstekingsremmende eigenschappen

Dit mengsel kan uitstekend gebruikt worden wanneer we te maken hebben met ontstekingen. Dit kan zowel intern als extern. We kunnen er bijvoorbeeld rode plekken mee tegengaan op de huid. Ook andere vormen van irritatie zoals psoriasis of eczeem kunnen worden behandeld met de oregano olie.

Mensen die te maken hebben met artrose kunnen het mengsel ook aanbrengen op de gewrichten die pijn veroorzaken. Dit zal de ontsteking zeer snel doen afremmen.

Infecties bestrijden

Oregano olie zal zowel bescherming bieden tegen virale infecties, als tegen bacteriële infecties. Dit zorgt voor een extra bescherming tegen ziektes die veroorzaakt worden door bacteriën. We denken dan bijvoorbeeld aan blaasontstekingen of andere ontstekingen binnen de urinewegen. Maar ook aan darmontstekingen en een koortslip bijvoorbeeld.

Schimmelwerende werking

Oregano olie heeft ook een schimmelwerende werking. Schimmelvorming kan de meest ernstige infecties veroorzaken. Dit kan zowel inwendig als uitwendig het geval zijn. We kunnen ernstige infecties krijgen in de oren, neus, maar ook in de keel of darmen.

Heel wat huidaandoeningen worden ook veroorzaakt door schimmels. Het zal hierbij zowel inwendig als uitwendig bescherming bieden tegen al deze vormen van schimmel in het lichaam.

Bescherming tegen virale infecties

De etherische oregano olie zal bescherming bieden tegen virale infecties. Dit betekent dat we het immuunsysteem zullen versterken en daardoor meer bescherming krijgen tegen verkoudheden, griep en alle andere virale infecties.

Het mengsel zal de aanmaak van witte bloedcellen gaan stimuleren waardoor we dus een sterker immuunsysteem verkrijgen en minder last hebben van ziektes.

Beschermt tegen wormen en parasieten

Het mengsel zal bescherming bieden tegen verschillende insecten, wormen en tegen parasieten. Wanneer we te maken hebben met wormen in onze darmen kan oregano olie een oplossing bieden tegen dit probleem. Ook uitwendig kan het mengsel helpen om bijvoorbeeld muggen af te weren. We kunnen daarvoor een kleine hoeveelheid, enkele druppels, aanbrengen onder ons hoofdkussen. Dit zal ervoor zorgen dat muggen niet in onze buurt komen.

Ook tegen hoofdluizen of vlooien kan oregano olie een krachtige oplossing bieden. In dit geval kunnen we ofwel het mengsel toevoegen aan olijfolie, of aan lavendelolie. De combinatie zal ervoor zorgen dat onze hoofdhuid gaat herstellen en dat we gevrijwaard blijven van vlooien.

Bescherming tegen allergische reacties

Ook kunnen we dankzij het stimulerend effect op het immuunsysteem, ervoor zorgen dat we minder last krijgen van allergische reacties. De ontstekingsremmende werking zal daar ook een groot deel bij helpen. Ook is de oregano olie licht verdovend. Wat mensen met een overgevoeligheid voor allergische reacties ook voor een groot stuk bescherming zal geven.

Spijsvertering verbeteren

De reden waarom dit kruid zo vaak wordt toegevoegd aan onze maaltijd is omdat het zal helpen de spijsvertering te verbeteren. We krijgen een betere aanmaak van verschillende sappen in de maag en darmen. Waardoor de voeding makkelijker kan verwerkt worden en terug kan worden omgezet in energie. Ook mede door deze stimulerende werking op de spijsvertering zullen we meer voedingsstoffen kunnen innemen en zullen we eventuele voedingstekorten kunnen oplossen.

Blaasontsteking

We hebben het reeds gehad over de ontstekingsremmende en antibacteriële werking van oregano olie. Dit is specifiek van toepassing op de E. Coli bacterie. Deze bacterie veroorzaakt blaasontsteking bij mannen en vrouwen. Wanneer we oregano olie in het bad mengen en daar dan 45 minuten in baden kunnen we de ontsteking en ook de bacterie gaan bestrijden.  

Hou zeker rekening met deze voorzorgsmaatregelen

Essentiële olie is zeer geconcentreerde olie uit planten of kruiden! Voor de aanmaak van 1 liter olie zijn vaak duizenden kilo's van een plant nodig. Ze dienen daarom zeer voorzichtig en met kennis gebruikt worden. Foutief gebruik kan heel gevaarlijk zijn! 
 1. Veilig bewaren buiten bereik van kinderen
 2. Aanbevolen dosis zeker respecteren (zie bijsluiter)
 3. Inwendig gebruik staat steeds vermeld op de doos, indien niet, NIET INWENDIG gebruiken.
 4. Niet gebruiken bij kinderen onder de 3 jaar
 5. Niet gebruiken tijdens zwangerschap of borstvoeding
 6. Opletten bij epilepsie, astma en hartproblemen in combinatie met essentiële olie
 7. Bij een te hoge accidentale inname, drink eetbare plantaardige olie en bel het antigifcentrum
 8. Gebruik een drager bij inwendige inname (honing, water, plantaardige olie)
 9. Breng nooit onverdund rechtstreeks op de huid aan
 10. Aanwezige bestanddelen kunnen allergische reacties veroorzaken bij overgevoelige mensen
 11. Vermijd blootstelling aan (direct) licht (citrus is hier heel gevoelig voor)
 12. Vermijd contact met de ogen en slijmvliezen
 13. Niet geschikt om te gebruiken in de oren of ogen
 14. Sommige essentiële oliën (bvb tijm, kaneel) zijn zeer irriterend. Niet onverdund gebruiken en gebruik nooit meer dan de aanbevolen hoeveelheid
 15. Voortdurend gebruik van deze producten is afgeraden
 16. Stel deze producten niet bloot aan hoge temperaturen
 17. Droog en koel bewaren
 18. Antigifcentrum Belgie : +32 70 245 245
 19. Antigifcentrum Nederland : +31 30 274 88 88
Oregano olie essentiële olie Oregano Physalis Essentiële Ol...

 9,90

Uitverkocht