Macadamianoot massage olie

Macadamia olie is een lichtgele maar heldere vloeistof die afkomstig is van geperste macadamianoten. Het is een gezonde olie die verschillende gezondheidsvoordelen met zich meebrengt. Van het gebruik van de olie om te masseren en de huid te hydrateren als de verzorging van het haar. De macadamianoot groeit aan macadamia-bomen, die inheems zijn in Australië. Net zoals olijfolie is olie van de macadamianoot vloeibaar bij kamertemperatuur.

Daarnaast bevat macadamianoot olie fytosterolen, die stoffen helpen ontstekingen verminderen. De olie is rijk aan omega-3 en omega-6 vetzuren en helpen de gevoelige huid. Ook vermindert het jeuk, huiduitslag, psoriasis en eczeem. De olie bevat ook een zeldzame antioxidant, squaleen genaamd. Deze voorkomt vorming van rimpels op uw houd door de regeneratie van huidkeratinocyten te stimuleren. Door zijn uitstekende hydratatie komt dit ingrediënt veel voor in oogcrèmes en lippenbalsems. Het helpt de schrale lippen te hydrateren en verandert merkbaar het uiterlijk maar ook de gezondheid van je lippen.

Macadamianoot olie bevat vetzuren die vocht aan het haar toevoegen. Voor haartypes als droog- en kroeshaar werkt deze olie geweldig. Veel mensen gebruiken pure macadamia olie om hun haar te verzorgen maar ook om te versterken. Je kan een kleine hoeveelheid olie nemen en deze rechtstreeks in het haar wrijven. Laat deze olie een kortijdige periode intrekken in het haar en spoel vervolgens de overtollige olie uit het haar. Aangezien deze licht van gewicht is en niet-vettig werkt deze uitstekend. En zorgt ervoor dat je haar er weer fris en gezond uitziet zonder het haar te verzwaren!

Anderzijds heeft de macadamianoot olie het vermogen om de olieproductie van de hoofdhuid te regulariseren. Waardoor de hoofdhuid en het haar te allen tijde gehydrateerd blijven. Het helpt de huidbarrière te herstellen door het bestandsdeel linolzuur. De olie geeft een krachtige boost aan de algehele gezondheid van je haar vanaf de wortels.

De vitamine E die aanwezig is heeft veel eigenschappen die de huid en haar van een persoon ten goede kunnen komen! Sommige studies suggereren dat het aanbrengen van vitamine E de huid kan beschermen aan langdurige blootstelling aan zonlicht.

Echter is het belangrijk om de olie eerst te testen op een klein deel van de huid. Zoals de binnenkant van de pols bijvoorbeeld. Wanneer u reactie krijgt op de huid, is het best om deze olie te vermijden. Mensen met allergieën voor boomnoten moeten het gebruik van macadamianoot olie vermijden.

Macadamianoot olie 500ml

 30,99

2 op voorraad

of