Hanglamp lampenkap zwart L Ø 21 cm H 31cm

Rotan is een soort hangende, klimmende palm. Rotan is te herkennen aan zijn taaie maar stevige stengels. Die kunnen variëren van 1 tot 2 cm in diameter. Wanneer rotan wordt geoogst, word het in stukken gesneden. Daarna wordt de droge omhulling verwijderd. De stelen worden gedroogd in de zon. Vervolgens worden ze rechtgetrokken, gesorteerd en beoordeeld volgens kwaliteit. Deze worden dan verscheept naar de fabrikanten die er hanglampen van maken.

De rotan hanglamp onderscheidt zich door zijn veelzijdigheid. Ze zijn voor veel verschillende doeleinden geschikt. De ‘Cross’ versie van de hanglamp heeft een prachtig geweven patroon van rotan wat een spectaculair patroon van tinten op je plafond geeft. Ze staan ​​prachtig in je slaapkamer, of als kleine toevoeging aan de woonkamer. Zet er twee bij elkaar en hang ze boven je eettafel voor een speciaal handgemaakt tintje aan je dineromgeving. Door hun relatief compacte formaat zijn ze zelfs perfect voor in een kleine badkamer! Deze mooie handgemaakte Balinese hanglamp haalt een eiland- en kuststijl in huis. Rotan wordt ook wel ratan of rattan genoemd

De lampenkap wordt geleverd met een haak om aan het plafond te hangen en een bevestiging voor een fitting. Het snoer en de fitting zijn niet inbegrepen.

Rotan vs. riet

Rotan en riet lijken heel erg op elkaar maar niets is minder waar. Er is wel degelijk een groot verschil tussen de twee materialen. Rotan is feitelijk een harde soort liaan. Dit groeit in tropische regenwouden. Verschillend met riet is dat riet een waterplant is.

Rotan lampenkap

Rotan zijn flexibele maar sterke materialen. Deze kunnen in allerlei vormen worden gebogen. Perfect dus voor het maken van meubelen of hanglampen. Vooral rotan in combinatie met stalen frames duiken in veel verschillende interieurs op.

Product specificaties

Gemaakt van rotan of ratan

Afmeting: H31 cm (zonder haak), Ø 21 cm

Ook verkrijgbaar in andere maten en kleuren.

Alle lampenkappen zijn handgemaakt door ambachtslieden in Bali, Indonesië.

Alle producten zijn handgemaakt en kunnen variëren in kleur of vorm.

Kleine onvolkomenheden maken deel uit van de schoonheid van onze producten.

Hanglamp lampenkap rotan zwart...