Essentiële Olie CITROEN (Citrus Limon)

Citroen essentiële olie is één van de meest gebruikte essentiële oliën. Vooral dan omwille van zijn grote diversiteit. Het wordt gebruikt in de keuken, in schoonmaakproducten, cosmetische producten en gezondheidsproducten. De essentiële olie van citroen heeft een reinigend, stimulerend, kalmerend, antibacterieel en schimmelwerend effect. Het spreekt voor zich dat het daarom één van de meeste gebruikte oliën zijn.

 • Origine: Italië / Spanje
 • Plantendeel: schil
 • Extractie: koude persing
 • Chemotype: limoneen, β-pineen, y-terpineen

Beschrijving

Citroen essentiële olie wordt gebruikt ter verkwikking en bevordert de concentratie. De dampen van citroenolie zuiveren de lucht en bevorderen de alertheid.

Gebruik

Oraal: 2 x per dag 1 à 2 druppels. Te nemen verdund in een lepel honing of in een kruideninfusie.

Huid: Massage, bad: 5 à 10 druppels per 10 ml plantaardige olie.

Verstuiven: 5 à 10 druppels in functie van uw smaak of van de grootte van de kamer.

Inhoud

30 ml

 • Bevat van nature d-limoneen, citral, linalool, geraniol.
 • Vermijd blootstelling aan  zonlicht of zonnebank gedurende ten minste 12 uur na gebruik op de huid!

Werking en voordelen

Citroenen zijn een geliefde fruitsoort omdat ze tegen zoveel probleem bescherming kan bieden. We denken dan vooral een de hoge hoeveelheid vitamine C en kalium die we terugvinden in de vrucht. Dit zal er automatisch voor zorgen dat we het immuunsysteem versterken en een betere bescherming genieten tegen allerhande gezondheidsproblemen.

Verder heeft de essentiële olie van citroen een sterk reinigende werking. Dit kan ingezet worden om de gezondheid van de huid te verbeteren, maar kan ook gebruikt worden om het lichaam te ontgiften. Het stimulerend effect op de lever zal ervoor zorgen dat de spijsvertering verbetert en dat we de druk op de nieren doen afnemen.

Huid

Voor onze huid kan citroenolie wonderen doen. Dit komt vooral door het antioxidant effect van de olie die ervoor zal zorgen dat vrije radicalen worden bestreden. Daarmee kunnen we dus tekenen van veroudering helpen voorkomen, maar kunnen we ook acne en psoriasis bestrijden.

Stress verlagen

De verfrissende geur van de citroen essentiële olie zal er meteen voor zorgen dat we een betere gemoedstoestand verkrijgen. Er zijn enorm veel stressgerelateerde problemen die hiermee kunnen aangepakt worden. Zo kunnen we angst, spanning, depressie en vermoeidheid bestrijden.

Het gebruiken van de essentiële olie zal er automatisch ook voor zorgen dat we ons beter kunnen concentreren. Slechts enkele druppels zijn voldoende om de woonkamer een frisse citroengeur te geven. Allemaal ten goede van onze mentale gezondheid.

Immuunsysteem versterken

Dat citroen het immuunsysteem versterkt weet iedereen wellicht wel, maar dan denken we meteen aan vitamine C. In essentiële citroenolie is deze hoeveelheid miniem, maar zijn er andere chemische stoffen aanwezig die deze functie bekomen. Zo worden de lymfeklieren gereinigd en gestimuleerd, we krijgen daarnaast een verbeterde werking van de lever. Deze twee zaken zullen ervoor zorgen dat gifstoffen minder lang in het lichaam aanwezig blijven en dus geen of minder schade kunnen aanrichten.

Ademhaling verbeteren

De geur zal er automatisch voor zorgen dat we vrijer kunnen ademhalen. Hier krijgen we een reinigend effect op de sinussen en zullen we ook sneller slijm uit de longen helpen verwijderen.

Slaapproblemen bestrijden

Omdat de citroenolie onze geest tot rust helpt brengen, zullen we merken dat we ook beter kunnen in slaap vallen. Het kan daarom gebruikt worden in de slaapkamer door enkele druppels op het hoofdkussen aan te brengen. Een ander belangrijk voordeel is dat het muggen en andere insecten zal weerhouden om onze slaap te verstoren.

Antiseptische werking

Citroenolie heeft een antiseptisch effect en kan gebruikt worden bij infecties. Door enkele druppels toe te voegen aan een hoeveelheid water en met behulp van een doekje aan te brengen op de wonde, kunnen we de genezing versnellen. Dit zal er voor zorgen dat de ontsteking of wonde niet verder kan ontsteken.

Antivirale werking

Belangrijke polyfenolen zullen een krachtige bescherming bieden tegen virussen. We kunnen dit gebruiken bij de behandeling van koortsblaren of bij een verkoudheid. Dit kan zowel inwendig als uitwendig. Bij de behandeling van koortsblaren dienen we een verdunde hoeveelheid aan te brengen op de plaats waar de koortsblaar zich bevindt. Bij het behandelen of voorkomen van verkoudheden kunnen we elke dag een glas water drinken met daarin 2 druppels biologische citroenolie.

Gewicht verliezen

Men heeft wetenschappelijk kunnen aantonen dat citroenolie in staat is om vet te verbranden en minder vet helpt opslaan in het lichaam. We moeten er echter niet meteen op rekenen dat we kilo’s zullen verliezen door citroenolie te gebruiken. Maar het kan wel dienen als een uitstekende aanvulling op een gezond dieet en zal het afvallen bevorderen.

Lever reinigen

Citroen olie zal ervoor zorgen dat we verschillende enzymen in de lever gaan stimuleren. Dit maakt de lever in staat om op een krachtige manier gifstoffen af te voeren. Dit heeft een positief effect op de spijsvertering en zal er ook voor zorgen dat we minder last krijgen van acne of vette huid. Verder zien we ook dat de nieren onder verminderde druk komen te staan wanneer de lever al een groot deel van het werk op zich heeft genomen.

Is citroenolie veilig?

Het is niet aangeraden om citroenolie meteen op de huid aan te brengen. We dienen een neutrale olie zoals jojoba  te gebruiken of voldoende verdunnen met water. Toch kan er nog steeds irritatie ontstaan afhankelijk van het merk en de kwaliteit van de olie. Bij het inwendig gebruik dienen we eerst en vooral zeker te zijn dat het gaat om een 100% biologisch product en dat het product ook geschikt is om inwendig in te nemen. Heel wat verschillende soorten essentiële olie zijn echter niet geschikt om inwendig te consumeren. Lees aandacht de bijsluiter of de verpakking om zeker te zijn dat we de citroenolie oraal kunnen innemen. We kunnen biologische citroen olie ook hier online bestellen.

Hou zeker rekening met deze voorzorgsmaatregelen

Essentiële olie is zeer geconcentreerde olie uit planten of kruiden! Voor de aanmaak van 1 liter olie zijn vaak duizenden kilo's van een plant nodig. Ze dienen daarom zeer voorzichtig en met kennis gebruikt worden. Foutief gebruik kan heel gevaarlijk zijn! 
 1. Veilig bewaren buiten bereik van kinderen
 2. Aanbevolen dosis zeker respecteren (zie bijsluiter)
 3. Inwendig gebruik staat steeds vermeld op de doos, indien niet, NIET INWENDIG gebruiken.
 4. Niet gebruiken bij kinderen onder de 3 jaar
 5. Niet gebruiken tijdens zwangerschap of borstvoeding
 6. Opletten bij epilepsie, astma en hartproblemen in combinatie met essentiële olie
 7. Bij een te hoge accidentale inname, drink eetbare plantaardige olie en bel het antigifcentrum
 8. Gebruik een drager bij inwendige inname (honing, water, plantaardige olie)
 9. Breng nooit onverdund rechtstreeks op de huid aan
 10. Aanwezige bestanddelen kunnen allergische reacties veroorzaken bij overgevoelige mensen
 11. Vermijd blootstelling aan (direct) licht (citrus is hier heel gevoelig voor)
 12. Vermijd contact met de ogen en slijmvliezen
 13. Niet geschikt om te gebruiken in de oren of ogen
 14. Sommige essentiële oliën (bvb tijm, kaneel) zijn zeer irriterend. Niet onverdund gebruiken en gebruik nooit meer dan de aanbevolen hoeveelheid
 15. Voortdurend gebruik van deze producten is afgeraden
 16. Stel deze producten niet bloot aan hoge temperaturen
 17. Droog en koel bewaren
 18. Antigifcentrum Belgie : +32 70 245 245
 19. Antigifcentrum Nederland : +31 30 274 88 88
citroen essentiële olie Essentiële Olie Citroen Physal...

 11,80

8 op voorraad

of